Sunday, August 12, 2018

BugLab - Crowdsourcing Cyber-Security za mala preduzeća.


Buglab koristi napajanje bloka Ethereum kako bi omogućio dostupno, svestrano i pouzdano ispitivanje penetracije za digitalna preduzeća. Platforma povezuje organizacije koje imaju potrebe za informacionom sigurnošću sa zajednicom sertifikovanih testera za probijanje cyber-sigurnosti u stimulisanom okruženju. U centru buglabovog ekosistema postoje dva programa - Buglab Contest i Vigilante protokol, pomažući kompanijama širom svijeta da otkriju i popravljaju ranjivosti.

Tehnologija Blockchain nudi širok spektar aplikacija koje se mogu koristiti za decentralizaciju širokog spektra sistema i pružanje mnogih platformi koje danas koristimo s otvorenim izvorima. Nova platforma zasnovana na blok-bloka ima za cilj decentralizaciju sajber sigurnosti, koristeći hakere bijelog šešira za zaštitu malih i srednjih preduzeća.

Buglab nudi ovim preduzećima i organizacijama rešenje koje identifikuje i eliminiše ranjivosti u širokom spektru sistema, od mobilnih aplikacija, veb lokacija i poslovnih aplikacija do pametnih ugovora i uređaja Internet stvari.

Da bi decentralizovao ovaj proces, Buglab pretvara testiranje penetracije u izazove, koji se na platformi Buglab odnose kao "takmičenja" koje imaju za cilj da privuku nezavisne konsultante za sigurnost koji poseduju sertifikovane kvalifikacije.

Sastoji se u Francuskoj, Buglab je izgrađen na bočici i funkcioniše relativno direktno. Umjesto da čekate da se hakeri napadaju i kompromituju njihovu sigurnost, korisnici platforme Buglab će moći pozvati hakere bijelih šešira da ih najprije hakuju i obavesti ih o njihovim sigurnosnim manama.

Kako Buglab radi
Nagrade Buglab-a rade jednostavno pozivajući zajednicu profesionalnih stručnjaka za cyber sigurnost da pronađu ranjivosti u svojim mobilnim aplikacijama, web stranicama, pametnim ugovorima i IoT uređajima. Testeri za penetraciju koji rade na Buglab platformi podležu dugotrajnom proveravanju i provjeravanju procesa, nakon čega se mogu pokušati razbiti uređaje i platforme koje Buglab korisnici čine dostupnim za testiranje.


Bijeli papir Buglab, objavljen u januaru 2017. godine, predstavlja kratko objašnjenje Buglabove metodologije:

"Metoda buglab-a povezuje organizacije koje imaju potrebe za informacionom sigurnošću, a to su sve oko njih, sa zajednicom sertifikovanih testera za probni provjeru cyber-sigurnosti u stimulisanom okruženju, gdje su testeri nagrađeni kada otkrivaju sistemske ranjivosti, rangirane po ozbiljnosti i potencijalnim utjecajima. To je učinjeno kao trka s vremenom. "

Korisnici Buglab-a mogu da izaberu iz više različitih opcija kada predstavljaju svoje platforme i uređaje za pentesting. Moguće je ili angažovati usluge zajednice Buglab-a u cjelini, ili odabrati validiran tim iz renomirane kompanije za pentesting.

Buglab Karakteristike

Buglab nudi niz funkcija koje omogućavaju korisnicima da prilagode svoj pristup pentestingu. Javne konkurse kreiraju kompanije koje iznose svoje zakone o pentestingu i pozivaju čitavu zajednicu Buglaba, dok privatni konkursi omogućavaju izbor manjih grupa testera.

Platforma takođe nudi filtere za odabir koji omogućavaju korisnicima da filtriraju aplikante po zemljama, rezultatu znanja, oblasti i ukupnom ocjenom korisnika. Fiksna funkcija dopušta i Buglab timu da verifikuje da su popravci stvoreni pentestingom implementirani daljim testiranjem ranjivosti.

Buglab takođe nudi protokol vigilante koji omogućava hakersima iz bijelih šeširića da obaveštavaju organizacije koje ne koriste Buglab platformu zbog ranjivosti o kojima možda ne znaju. Ovaj program ima za cilj da omogući hakersima bijelih šešira da dele informacije na etički i održiv način.

Obračunavanje na platformi Buglab je unapred, transparentno i pruža usluge fiksne cene za mala i srednja preduzeća i, u slučaju da se ne pronađu nikakve ranjivosti, Buglab obezbeđuje potpunu povraćaj. Sveukupno gledano platforma Buglab postaje budućnost pentestinga. Ako ste zainteresovani za održavanje najnovijih Buglab događaja, moguće je povezati sa Buglab timom na Telegram.

Dodela žetona


Ovaj dijagram ilustruje plan distribucije tokena. Ove vrednosti naglašavaju različite funkcije koje će tokensi služiti. Oni uključuju samu prodaju, Buglab Vigilante protokol rezervata (VPR), koji se finansira održivo sistematskim sticanjem deset procenata takmičenja, i razvoj proizvoda.

TOKEN SALE

2018-08-11 - 2018-09-11
Ticker: BGL
Platforma: Ethereum
ICO Token cijena: 1 BGL = 0.15 USD
Cilj prikupljanja sredstava: 25500000
Ukupno Tokens: 170,000,000
Dostupan za prodaju žetona: 170.000.000
Bela lista / KYC: Da
Ne učestvuje: SAD, Kina
Bonusi: Predprodaja: 25% Bonus Tier 1: Prvi 24H: 20% Tier 2: Tjedan 1: 15% Tier 3: Tjedan 2: 10% Tier 4: Tjedan 3 do kraja: 0%
Prihvaća sledeće: ETH

Više informacija Posjetite The Buglab Link:

Web stranica: https://buglab.io/


ETH: 0xfC3C21878485456A8d53A834c9289995f9d5a54D

No comments:

Post a Comment